SALVEM ALS PANGOLINS!

BIOLOGÍA Y GEOLOGÍA SECUNDARIA

TAREA

Sou científics de l’Institut Espanyol de Genètica i Reproducció Animal (Iegra). Dos científics xinesos de la Universitat de Shenzhen s’han posat en contacte amb vosaltres per demanar la vostra col·laboració per realitzar un nou projecte. La seva proposta consisteix en clonar al pangolí, un mamífer principalment nocturn envoltat per una armadura d’escates que el protegeix dels depredadors. Els darrers estudis realitzats per World Wildlife Fund revelen que el pangolí és una espècie en perill d’extinció com a conseqüència de la seva caça per emprar la seva carn i les seves escates. El pangolí constitueix un dels mamífers amb el qual es va traficar il·legalment arreu del món, sobretot a Xina i a Vietnam, ja que la seva carn és considerada un dels menjars més exquisits. A més a més, les seves escates s’usaven a la medicina tradicional per tractar malalties com l’asma o l’artritis.

 

 

Actualment, només existeixen un total de 8 espècies repartides entre Àfrica i Àsia. Aquestes 8 espècies de pangolins estan protegides per lleis nacionals i internacionals i dos d’elles estan incloses en la categoria “En Peligro Crítico, segons la “Lista Roja de Especies Amenazadas de la Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza (UICN)”. No obstant això, els científics xinesos temen per la seva vida i han decidit clonar cadascuna de les espècies existents de pangolins i tenir cura d’elles a un parc natural de Xina per tal de què aquet mamífer no desaparegui. 

 

Estau interessats en participar amb els científics xinesos? De quina forma podríeu ajudar als científics a clonar el pangolí?

(Puede quitar la publicidad ampliando la cuenta)