Wolfgang Amadeus Mozart

MÚSICA SECUNDARIA

INTRODUCCIÓN

                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 Wolfgang Amadeus Mozart

 


 

Va ser un músic excepcional i únic. Un dels compositors més brillants del seu temps capaç  d'assolir el màxim nivell en tots els gèneres musicals: òpera, música de cambra, música vocal, concerts per a solistes..TOT! Va ser el millor pianista i organista d'Europa, també un gran director d'orquestra. Si s'hi hagués dedicat també hauria estat el millor violinista...  

Musicalment era capaç d'aconseguir tot allò que es proposava: podia escriure les notes d'una peça mentre en pensava una altra, imaginar mentalment tota una obra amb les diferents veus complertes de cada instrument per després transcriure-la al paper a una velocitat vertiginosa, interpretar a primera vista tot allò que se li posés davant els ulls i copiar una partitura sencera de memòria havent-la escoltat tant sols una vegada! 

Va viure només 35 anys, i en aquest espai tan breu de temps va deixar un llegat musical a la humanitat que brilla com el primer dia i captiva encara a tot aquell qui gosa escoltar-lo...i tu? t'atreveixes?   

En aquesta activitat t'endinsaràs i aprendràs una mica més de la vida i l'obra d'aquest geni musical. Es tracta de que responguis en un document word les preguntes que trobaràs a continuació consultant un llistat de pàgines web que pots visitar a partir d'aquesta webquest i d'on pots extreure molta informació.